Nastavak potpore učenicima i školama: Mladež HDZ BiH Vitez uručila novi vrijedan uređaj

Organizacija Mladeži HDZ BiH Vitez tijekom tjedna je uz pomoć jedne viteške tvrtke, nastavila pomagati viteškim školama i učenicima, priopćeno je iz ove organizacije.

Tako su, ovog puta, u ime cijele organizacije Mladeži iz Viteza Marina Kolak, Jakov Križanović i predsjednik Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Vitez Nikola Šarić, posjetili Područni odjel Osnovne škole “Vitez” – Gornju Večerisku.

Nakon što je viteška Mladež HDZ BiH tijekom protekle školske godine, ovom Područnom odjelu poklonila računare, ove su godine, a sve u dogovoru sa ravnateljicom Šerbetić i učiteljicom Križanović, uručili multifunkcionalni HP printer/ skener/ kopir uređaj.

“Prvi tjedan listopada tradicionalno je posvećen obilježavanju “Dječje nedjelje” kako bi se skrenula posebna pažnja na prava djece, ali i naše obaveze prema njima. To je prilika da se glasnije nego inače ukaže na obavezu poštovanja dječijih prava garantiranih Konvencijom o pravima djeteta. Stoga smo odlučili pomoći u radu Osnovnoj školi “Vitez”, uručivši im vrijedni uređaj koji će učiteljici značajno olakšati rad u Područnom odjelu Gornja Večeriska”, poručili su članovi Mladeži HDZ BiH Vitez.

“Uređaj nam je nakon prezentiranja našeg rada i aktivnosti kao i ideje na koji bismo to način mogli pomoći u radu viteškim školama, poklonila jedna tvrtka iz Viteza kojoj se ovog puta najiskrenije zahvaljujemo. Mi ćemo nastaviti i osobnim angažmanima i prilozima truditi se da bude što više ovakvih i sličnih aktivnosti na području naše općine, a sve s ciljem da obrazovanje, kultura, sport i druge grane društvene zajednice u Vitezu djeluju u što kvalitetnijim uvjetima”, naglasio je predsjednik Mladeži HDZ BiH Vitez Nikola Šarić.

Tijekom tjedna organizacija Mladeži kolektivno je i pomogla OKK Vitez kupovinom deset godišnjih ulaznica.