Narednog vikenda peti Reunion Novotravničana svih generacija

Udruga građana „Reunion” iz Novog Travnika najavila je održavanje petog po redu Reuniona Novotravničana svih generacija, koji će se održati od 9. do 11. kolovoza 2013. godine u Novom Travniku.
Reunion Novotravničana pokrenula je grupa entuzijasta 2009. godine, kao poklon svome gradu za 60. rođendan. Osnovni cilj Udruženja građana Reunion Novotravničana prije svega je okupljanje i zbližavanje svih generacija te održavanje niza kulturnih i sportskih aktivnosti.

„Ovogodišnji susret počinjemo premijerom dokumentarnog filma o Reunonu i Novom Travniku – Ponovni susret u izgubljenom zavičaju, u režiji njemačkog novinara i redatelja Georga Bayerlea u petak, 9. kolovoza u 20,00 sati u Domu kulture”, kazala je za Fenu Gloria Lujanović članica Udruge „Reunion” iz Novog Travnika.

Ovogodišnja humanitarna akcija Reuniona u znaku je duge – tijekom tri dana druženja prikupljat će se novac za Centar „Duga” iz Novog Travnika, koji pruža usluge djeci s posebnim potrebama, kao i osobama s invaliditetom, za nabavku adekvatnog prijevoznog sredstva. Veliki broj korisnika svakodnevno putuje do Centra koji je jedina institucija ove vrste u Srednjobosanskopj županiji, a kapacitet postojećih vozila nije dostatan, niti su vozila prilagođena.