Narednih dana u BiH pad temperature, kiša, snijeg i susnježica

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se kiša, snijeg, susnježica i pad temperature.

– U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno sa kišom. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju u Bosni će kiša postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 16 stepeni – navodi Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, na planinama snijeg.

Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo, u jutarnjim satima sa jakim udarima. U drugom dijelu dana vjetar u Hercegovini mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka uglavnom između jedan i šest, na jugu zemlje od devet do 14 stepeni.

Početak naredne sedmice sa kišom, susnježicom i snijegom

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom u jutarnjim i u večernjim satima. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan, na jugu zemlje od četiri do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i četiri, na jugu zemlje od osam do 13 stepeni.

U utorak se u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom u jutarnjim satima. U Hercegovini oblačno prije podne, smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan, na jugu zemlje od četiri do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje od devet do 14 stepeni.