Naredne tri godine na snazi projekt “Mladi Romi za prava i inkluziju”

Kroz Projekt ”Mladi Romi za prava i inkluziju” tri i po godine radit će se na jačanju romskih predstavnika civilnog društva, nevladinih organizacija i mladih u njihovoj borbi za ostvarenje osnovnih socijalnih, ekonomskih i ljudskih prava, kao najmarginaliziranije i najbrojnije nacionalne manjine u BiH.
Predstavnici CARE International Balkan sutra će predstaviti taj projekt kojeg Evropska unija finansira s 350.000 eura.
Tokom projekta, koji je počeo 1. januara u šest općina: Vitez, Travnik, Donji Vakuf, Prnjavor, Bijeljina i Tuzla, bit će educirano više od 40 mladih Roma koji će realizirati više od 20 lokalnih inicijativa usmjerenih na integraciju Roma.
Podrška će biti pružena i manjim romskim organizacijama koje djeluju u tim općinama, a bit će dodijeljena četiri mala granta koji će biti iskoršteni za rješavanje konkretnih problema romske populacije.
Projekt implementira CARE International u saradnji s partnerskim organizacijama Udruženje žena Romkinja ”Bolja budućnost” iz Tuzle i Otaharin iz Bijeljine, saopćeno je Care International.

Prethodni članakDječaci NK Vitez osvojili 1. mjesto u DFA ligi SBŽ
Sljedeći članakHNS: Prijedlog transformacije Javnog RTV sustava BiH namijenjen harmonizaciji i integraciji bh javnog i medijskog prostora