Naredne godine na europskoj razini

U Travniku je završen 4. međunarodni seminar „Uloga sporta u očuvanju zdravlja“ koji je ove godine, uz Sportski savez SBŽ i Županijski zavod za javno zdravstvo, organizirao Edukacijski fakultet Sveučilišta u Travniku. Seminar je tijekom dva dana ponudio niz korisnih i zanimljivih predavanja iz oblasti sporta i medicine te ukazao na značaj tjelesne aktivnosti u očuvanja zdravlja.

Predavači su bili ugledni profesori iz svih zemalja regije, a u radu su sudjelovali zdravstveni radnici, treneri i nastavnici tjelesnog odgoja.
– Izuzetno smo zadovoljni posjetom i predavačima koje smo uspjeli okupiti. Kroz prezentacije koje smo imali priliku vidjeti tijekom ovih dana dobili smo nova saznanja u kojem pravcu se kreće kineziološka nauka te medicina u odnosu na zdravlje sportaša – kazao je doc. dr. Sead Karakaš, direktor Zavoda za javno zdravstvo SBŽ i predsjednik Organizacijskog odbora.

Organizatori za narednu godinu najavljuju još bolji seminar, naglašavajući njihov značaj zbog činjenice da je veliki broj najtežih oboljenja današnjice vezan za nedostatak tjelesne aktivnosti.
– Naredni, 5. međunarodni seminar preći će okvire regije i obećavamo seminar na europskoj razini – istakao je dr. Nihad Selimović, direktor Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku i dopredsjednik Organizacijskog odbora.

Od ove godine, partner je Olimpijski komitet BiH, što će u narednim godinama otvoriti nove mogućnosti, kako u organizaciji seminara, tako u razvoju sporta i sportske medicine.

Dnevni avaz