U naredna dva mjeseca na Vlašiću bi trebala biti završena izgradnja suvremenog nogometnog stadiona koji se gradi po FIFA standardima

Investitor ovog projekta je Ozon iz Travnika koji je u projekt investirao oko 4,5 milijuna mraka.
Goran Šarić, jedan od vlasnika Ozona kazao je kako se sa projektom malo kasni, jer je državna administracija kasnila sa izdavanjem dozvola koje prate projekat.
Budući sportski teren koristit će svima, kako onim smještenim u hotelima, pansionima, vikendicama, tako i sportašima i rekreativcima, pojasnio je Šarić.

Kako je Akta.ba već ranije pisala stadion će biti sa umjetnom travom koja je po FIFA standardima, a predviđena je i staza dimenzija 2,5 metara sa svake strane i ograda na rubovima. U suterenu nogometnog stadiona nalazit će garaže i poslovni prostori, kao i tribine i svlačionice za igrače.

Izvođač radova na ovom projektu je firma Inženjering 1 iz Jelaha.
Ovoj projekt nije jedini koji Ozon planira realizovati na ovoj bh. planini. U planu je izgradnja vertikalnog transporta kroz implementaciju sjedešnjice (četverosjed Babanovac).

Za ovaj projekt kako kaže Šarić čeka se građevinska dozvola, dok bi hotel, skakaonica i šetalište trebalo da se grade u neredne tri-četiri godine.

Idejni i izvedbeni projekti su završen, a budući hotel zauzimat će 4.500 m2 i planirano je da bude sa pet zvjezdica. Šetnica će se graditi odmah po izgradnji hotela i treba da se uklopi u konture hotela, pojasnio je Šarić.

Prethodni članakŠkola košarke „ Dražen Petrović“ Šibenik pobjednik IV. Međunarodnog turnira „Plandovo 2017“
Sljedeći članakNe može se preživjeti od 326 KM mirovine