Napustio nas je Anđelko Kvesić

S velikim žaljenjem i tugom vas obavještavamo da nas je napustio Anđelko Kvesić, predsjednik Hrvatske udruge logoraša domovinskog rata u BiH i u Kantonu Središnja Bosna, a nekadašnji nastavnik u Osnovnoj školi “Busovača” i svim sugrađanima poznat kao dobar čovjek, prijatelj, poznanik i sumještanin.

Anđelko je bio jedna od najaktivnijih osoba u civilnom društvu BiH, stizao je na sve konferencije, seminare, sastanke. Preživio je mnogo toga u ratu, gubitak sina, ranjavanje, logor, ali je iz svega izašao osnažen i sviju nas je jačao, ohrabrivao, davao dodatnu energiju i poticaj. Anđelko je bio pravi mirotvorac, nebrojene su aktivnosti u kojima je sudjelovao, okupljajući žrtve rata i veterane i od njih praveći mirotvorce i mirotvorke. Od javnih govorenja žrtava rata, priča o svom ličnom stradanju tijekom rata, rada s veteranima i obilježavanja mjesta stradanja, Anđelko je stizao na sve strane. Nije bilo tako davno da nam je dao knjigu u logorima koju je uradio, a u završnoj fazi je priprema filma.

Anđelko se često pokazao kao Čovjek koji pomaže drugima, bez obzira na naciju. Humanitarac koji je pokrenuo brojne akcije, iako najčešće nije govorio o tome. Anđelko je ujedinio žrtve rata, radio sa svima, bio most, prelazio granice i zapreke koje se nitko nije usudio. I s aktivističke i ljudske strane će nam nedostajati, ostaje ogromna rupa koju će biti nemoguće popuniti.

Veliki istinoljubac i istinski borac za mir, Anđelko je svijetao primjer da oni koji su najviše izgubili u ratu i koje je rat najviše pogodio, bivaju najveći borci za mir, piše Mreža za izgradnju mira.

Sahrana je u sutra, 13. rujna s početkom u 15 i 30 sati na Gradskom groblju Carica u Busovači.

Prethodni članakDora Ćosić osvojila 1. Otvoreni turnir za mlađe kadete i kadetkinje u BiH
Sljedeći članakFojnica: Održan IX. Old timer fest