Napretkovi božićni dani kulture u Busovači

Danas, 7. prosinca 2016. godine u prostorijama HKD-a „Napredak“ Busovača održan je sastanak voditelja svih sekcija ove Napretkove podružnice s predsjednikom podružnice Josipom Križanovićem. Na sastanku je bio prisutan i predsjedatelj OV Busovača Josip Mravak te voditeljica područnog odjela Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Busovača Davorka Dujmušić.

Povom današnje sastanka su „Napretkovi božićni dani kulture u Busovači“ kao svojevrstan skup glazbenih, kulturnih, filmskih i inih događaja koji će obilježiti Božić u Busovači.

Voditelj Napretkove podružnice u Busovači Josip Križanović u izjavi za Radio Busovaču istaknuo je da će središnji događaj ovogodišnjih „Napretkovih božićnih dana kulture u Busovači“ biti veliki Božićni koncert koji će se održati 30. prosinca u sportskoj dvorani u Busovači. Istaknuo je da je i predstojeća 2017. godina vrlo posebna za Napretkovu podružnicu u Busovači:

„Iduće godine obilježavamo 110. godina postojanja HKD-a „Napredak“ Busovača. Uskoro ćemo najaviti velike događaje i projekte koji će biti kruna našeg rada, ali i poticaj za nove generacije da putem projekata Europske unije naprave korak više za kulturu i općenito za Busovaču“.

Voditeljica područnog odjela Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Busovača naglasila je da ove godine škola slavi 20. godišnjicu postojanja i uspješnog rada:

„Koncertom koji će se održati 16. prosinca u prelijepoj crkvi sv. Ante u Busovači nastavljamo obilježavanje 20. godišnjice uspješnog rada glazbene škole u Busovači. Ovaj koncert je ujedno i 20. Božićni koncert koji škola organizira. Ovom prilikom pozivam sve sugrađane da svojim dolaskom uveličaju veliki jubilej naše škole“.

Predsjednik OV Busovača Josip Mravak izrazio je zadovoljstvo i radost najavljenim događajima u organizaciji HKD-a „Napredak“ Busovača i OGŠ Jakova Gotovca Busovača te ih je ovom prilikom i pohvalio. Spomenuo je da će ove godine grad biti i nešto bolje ukrašen nego prethodnih godina, a što će dodatno uljepšati adventski i novogodišnji ambijent svim građanima Busovače.

Kalendar „Napretkovih božićnih dana kulture u Busovači“

– Od večeras (7. prosinca) na rasporedu su dva filma, domaći film Nikole Koje „Stado“ i urnebesna komedija „Zločesti Djed Mraz 2“
– U petak, 9. 12. u 18 sati je promocija knjige „Rumba za Zdenku K.“, Vitežanina Željka Kocaja
– U nedjelju, 11. 12. od 18 sati na rasporedu je kazališna predstava „Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla“ u režiji Harisa Pašovića
– Posebno iznenađenje za sve je 13. 12. kada kino Theatre slavi svoj osmi rođendan
– Od 15. 12. na rasporedu je film „Rogue One – priča o ratovima zvijezda“,
– Božićni koncert OGŠ Jakova Gotovca Busovača je 16. 12. od 18 sati u crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači
– 17. i 18. 12. na rasporedu je matineja dječjih božićnih filmova
– Od 22. prosinca na rasporedu su dvije fantastične hit komedije „Ludi Božić u uredu“ i „Zašto baš on?“
– Humanitarna akcija „Karta za studenta“ u organizaciji Mladeži HDZ-a BiH Busovača i kina Theatre bit će održana u četvrtak (22. prosinca)
– Zadnji tjedan mjeseca prosinca očekuje nas film „Assassin’s Creed“ i za one najmlađe film „Pjevajmo“
– Tradicionalni Božićni koncert HKD-a Napredak Busovača bit će održan 30. prosinca u 19 sati u prostorijama sportske dvorane u Busovači
– U siječnju nas očekuje film „Snježna kraljica 3“, a Kazališna skupina „Napredak“ priprema i predstavu „Snjeguljica i sedam patuljaka“.

Nadamo se da su ovo više nego dobri razlozi da prosinac provedete uz “Napretkove božićne dane kulture u Busovači”.

Prethodni članak“20jedna stoLICA” – Konceptualna multimedijska izložba
Sljedeći članakZavršen prvi dio 6. Božićnog nogometnog turnira za dječake “Vitez 2016”