Napretkov Božićni koncert održan u Vitezu

Božićni koncert HKD Napredak, podružnica u Vitezu, kulturni je događaj koji pobuđuje najveći interes Vitežana kada su kulturna događanja tijekom godine u pitanju. Tako je bilo i ove godine a dvorana Hrvatskog doma u subotu navečer bila je premala primiti sve koji su željeli uživati u Napretkovu kulturno-zabavnom programu. I nedvojbeno je, ovaj tradicionalni koncert morao bi se organizirati u Gradskoj sportskoj dvorani jer prava je šteta da dvije-tri stotine Vitežana, unatoč želji, ne mogu prisustvovati koncertu.

Uz tri folklorne skupine HKD Napredak iz Viteza, tamburašku sekciju, orkestar harmonika i Mušku pjevačku skupinu „Krčevine“, nastupio je i Mješoviti pjevački ansambl „Viteški akordi, Gradsko kazalište mladih Vitez, s „B0žićnim igrokazom“, te kant-autor Perica Strukar, također iz Viteza. Nastupila su i folkloraši HKD Napredak iz Bugojna, te Mješovita pjevačka skupina Hrvatskog kulturnog društva „Kandija“ iz istoimenog naselja i župe u općini Bugojno, te Pjevačko društvo „Lampoši“ iz travničke župe Dolac.

Za svoje nastupe svi su burno pozdravljani od zadovoljnog i zahvalnog gledateljstva, a ovacijama su nagrađeni kada su koncert završili skupnim nastupom svih sudionika i pjesmom „Radujte se narodi“.

Prigodnim riječima, božićnim porukama i čestitkama, okupljene je pozdravio viteški župnik fra Marko Kepić