Napredak u Vitezu domaćin izložbe fotografija Mirka Mije Franjića

U galerijskom prostoru HKD Napredak u Vitezu u četvrtak navečer upriličena je prva samostalna izložba umjetničke fotografije Vitežanina Mirka Mije Franjića. O svom foto-opusu, o ljubavi i strasti fotografiranja govorio je sam autor, te istaknuti kulturni djelatnik, književnik i član rukovodstva HKD Napredak u Vitezu i Središnjeg odbora ovoga Društva u Sarajevu, Anto Zirdum.

Izloženo je više zanimljivih fotografija do sada izlaganih s velikim uspjehom u europskim zemljama, ali u prekooceanskim zemljama. Na izložbama u inozemstvu Mirko je osvojio niz vrijednih priznanja, a na Internacionalnoj izložbi sportske fotografije u Barceloni u kolovozu prošle godine osvojio je zlatnu medalju. To je, rečeno je na izložbi u Vitezu, prva i do sada jedina zlatna medalja ovoga ranga osvojena za Bosnu i Hercegovinu.

Mirko se bavi fotografijom još od osnovne škole, od 2000 godine je član Kluba FOT Travnik, a od 2012. izlaže na međunarodnim (Fipovim) izložbama.

Doprinos ovom lijepom kulturnom događaju nastupom je dala i Izvorna pjevačka skupina „Žena ženi prijatelj“ iz Viteza, a izložbu je simbolički otvorio predsjednik HKD Napredak u Vitezu, Zoran Križanović.

Ovo je Mirku prva samostalna izložba iako se fotografijom bavi već pedesetak godina