NAPOKON: Započelo asfaltiranje prometnice Stari Vitez – Divjak! (FOTO i AUDIO)

Portal vitez.info u nekoliko je navrata ukazivao na činjenicu kako asfaltiranje lokalne prometnice na dionici od crkve Svetog Juraja do raskrižja za Donju Večerisku nije završeno, a navedena prometnica, osim toga što je ruglo, predstavljala je značajnu opasnost za sve koji se njome voze.

VOZAČI OPREZ: Katastrofalno stanje prometnice Vitez – Divjak! (FOTO)

Tako smo objavili nekoliko tekstova, među kojima i video razgovora s općinskim načelnikom Vladom Alilovićem na ovu temu.

VIDEO: Općinski načelnik Vlado Alilović o prometnici S. Vitez – Divjak

Asfaltiranje navedene dionice napokon je započelo, a kako smo doznali prvi dio posla će biti završen već tijekom ponedjeljka. Tim povodom u programu Radio Viteza obavljen je razgovor s općinskim načelnikom, koji možete poslušati i na portalu vitez.info, kao i fotogaleriju radova.

{mp3}vlado_alilovic_asfaliranje{/mp3}

{gallery}drustvo/asfaltiranje12{/gallery}

Podsjetimo, sredinom lipnja, prošle godine, u uredu općinskog načelnika Viteza, Vlade Alilovića, zaključeni su ugovori o izvođenju radova za sanaciju lokalnog puta Divjak-Donja Večeriska, dionica od Brizjaka prema Donjoj Večeriskoj i sanacija lokalne prometnice Gornji Vitez-Bila za dionicu od crkve Svetog Juraja do raskrižja za Donju Večerisku.

Ugovor za izvođenje radova za dionicu Brizjak-Donja Večeriska zaključen je s izvođačem “Adžić-asfalt” d.o.o. Žepče s ugovorenom cijenom od 127 909,25 KM.

Rok za izvođenje radova iznosio je 90 dana od dana uvođenja u posao, a radovi su okončani nakon nešto više od mjesec dana po zaključenju ugovora.

Ugovor za izvođenje radova za dionicu od crkve Svetog Juraja do raskrižja za Donju Večerisku zaključen je s izvođačem radova “Špic beton” d.o.o. Žepče, s ugovorenom cijenom od 158 765,72 KM. Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja u posao. Predmjerom radova sanacije lokalne prometnice na dionici od crkve Svetog Juraja do raskrižja za Donju Večerisku predviđena je sanacija trotoara i presvlačenje prometnice novim asfaltom.