Nakon što je pobjegao iz bolnice u Novoj Biloj raspisana potjernica za Darijom Šušnjom

Ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanske županije raspisalo je potjernicu za Darijom Šušnjom (39) iz Busovače, osumnjičenim za ubistvo Zlatka Jukića (46) iz Travnika, nakon što je pobjegao iz bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj kod Travnika.

– Za odbjeglim Darijom Šušnjom raspisana je potjernica, a protiv odgovornih policajaca pokrenut je postupak. Oni za koje se dokaže da su odgovorni bit će procesuirani – potvrdio nam je Sefir Baručija, glasnogovornik MUP-a SBŽ, ne želeći potvrditi broj policajaca koji su pod istragom.

Neslužbeno saznajemo da se istraga vodi protiv četiri policajca PS Travnik koji su bili na osiguranju osumnjičenih u bolnici u Novoj Biloj. O cijelom slučaju obaviješteno je i Kantonalno tužiteljstvo u Travniku.

– Dežurni kantonalni tužitelj obaviješten je o bijegu iz bolnice Darija Šušnje koji se sumnjiči za ubistvo. Tužitelj je odmah naredio provođenje detaljne istrage kako bi bile rasvijetljene sve okolnosti bijega – potvrdila nam je Edina Jaganjac, glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva u Travniku.

U obračunu koji se dogodio 30. rujna  2011. godine u ugostiteljskom objektu “Kod Zlaje” u Travniku teško je ranjen vlasnik ovog objekta Zlatko Jukić, na jednoj, i Stipo Bavrka iz Novog Travnika, na drugoj strani, a s kojim je bio i Dario Šušnje iz Busovače, koji je zadobio lakše povrede. Vlasnik objekta u kojem se dogodio obračun Zlatko Jukić  podlegao je 4. listopada na sarajevskoj Klinici za anesteziju i reanimaciju, a sahranjen je 5. listopada na travničkom groblju Bojna.

Kenan Kavazović / Dnevni avaz