Nakon što su pokradene u Cazinu, rukometašice Viteza u derbiju uvjerljivo svladale Iskru

Rukometašice Viteza uspjele su se oporaviti i slaviti pobjedu u ovom kolu, a nakon teške krađe u Cazinu, gdje su u prethodnom kolu poražene 34:33, iako su odigrale odličnu utakmicu i bile bolji sportski takmac.

Usprkos velikoj nepravdi koja im je nanesena u Cazinu, Vitežanke su smogle snage i motiva, te u 14. kolu svladati uvijek nepredvidljivu i neugodnu ekipu Iskre iz Stoca.

Rukometašice Viteza dominirale su i imale prednost tijekom cijelog prvog poluvremena. Drugo poluvrijeme Vitežanke su malo smanjile intenzitet, što gošće koriste te pred kraj utakmice dolaze na -2. Ipak, rukometašice Viteza ponovno dižu nivo igre i ne dopuštaju iznenađenje, te u zadnjih desetak minuta povećavaju prednost, koja je na kraju susreta iznosila 6 golova, odnosno 44:38.

U ŽRK Vitez najučinkovitija je bila Dajana Bošatlić sa 16 pogodaka, Zatim Ana Filipović s 8, Leona Blaž i Klaudija Nevistić sa 6, Edita Gelić s 4, dok je Marija Papić postigla 2, a Andrea Toljušić i Iva Maros po 1 pogodak. Na golu su ponovno bile odlične Željana Tatić i Elma Seferović, koja je u jednom napadu obranila čak četiri udarca. „Uz neigranje iskusnih sestara Saletović i vratarke Amile Dervišbegović zbog poslovnih obveza te Amre Delić i Tine Nedić radi bolesti, odnosno ozlijede možemo biti prezadovoljni rezultatom i igrom naših rukometašica“, kazao je za Vitez.info Kristijan Blaž, trener ŽRK Vitez.