NAKON SKORO TRI MJESECA NA KLINICI: Nirmeli Kurtović i dalje potrebna pomoć dobrih ljudi

Nirmela Kurtović, djevojka, koja se skoro tri mjeseca nalazi na klinici Memorial u Istanbulu u Turskoj trenutno je u fazi oporavka nakon teškog zdravstvenog stanja.

Naime, Nirmela je imala težak kirurški zahvat nakon što se krv izlila u mozak, te dvije embolizacije. Po riječima njene sestre, Mirele Kurtović, koja je zajedno s njom na klinici, Nirmela se polako oporavlja, te radi na jačanju tijela.

“Uskoro će tri mjeseca kako je Nirmela prebačena na kliniku u Istanbul. Nakon dvije embolizacije i teške kirurške operacije Nirmela je imala izljev krvi u mozak. Sada smo u fazi oporavka i vraćanja vitalnih funkcija nakon izljeva krvi u mozak. Nirmela je izmještena s intenzivne njege u servis sobu, a tu i ja mogu da boravim uz nju. Ona je počela da unosi hranu na usta, diše normalno, bubrezi i srce rade bez problema. Lagano vježba, desna strana vraća snagu i dobro ide, ali lijeva slabije. Lijeva ruka pokazuje znakove da se mišići pokreću i lagano Nirmela lijevu ruku pokreće. Međutim lijeva noga slabo napreduje. Sljedeće sedmice Nirmela počinje s takozvanim “robotičkim vježbama”. Često je posmatram i kontam ‘Bože mili šta bi, šta se ovo desi, nadam se da će Allah dž.š. dati bolje dane”, istakla je Nirmelina sestra, Mirela Kurtović.

Važno je naglasiti da je u funkciji humanitarni broj za Nirmelu, čijim pozivom dinirate 2,00 KM za liječenje ove mlade djevojke.

“Vas molim da pomognete Nirmeli uplatom na njen račun ili da nazovete humanitarni broj 090/291-005, te mislim da doista dvije marke nisu neki problem”, dodaje sestra Mirela.

Svaka marka znači mnogo, a našoj Nirmeli može pomoći da se izliječi. Trenutni dug koji porodica Kurtović duguje klinici Memorial iznosi preko 350.000 eura.

NAZOVI, 090 291 005

Prethodni članakZa posao u inozemstvu najviše se traže medicinske sestre
Sljedeći članakPrometna nesreća: U Novom Travniku poginuo bračni par, dvoje ozlijeđenih