Nakon sjajnog suđenja na EMF Ligi prvaka Alen Serdarević iz Viteza i Kristijan Sučić iz Travnika sude i EMF Ligu Europe

Već smo ranije pisali kako je u talijanskom gradu Rimini u organizaciji Europskog mininogometnog saveza završena EMF Liga prvaka 2019. Sudjelovale su 24 ekipe iz 18 zemalja Europe.

Osim mininogometnih ekipa iz BiH koje su ostvarile zapažene nastupe i rezultate istakli su se i bh suci. Već smo ranije pisali kako na EMF Ligi prvaka sude Alen Sredarević iz Viteza i Kristijan Sučić iz Travnika.

Alen i Kristijan sudili su velik broj utakmica, među kojima i četvrtfinalnu te polufinalnu i tako došli do same završnice mininogometne Lige prvaka. Tim povodom kratko smo porazgovarali s našim Vitežaninom, Alenom Serdarevićem, koji je među ponajboljim sucima na ovogodišnjoj Ligi prvaka, a na koncu se ostvarila i naša želja da bh sudački par sudi jednu od utakmica za medalje.

„Da, da, baš tako, dobili smo povjerenje suditi utakmicu za treće mjesto, između albanskog Prestige i bugarskog prvaka Plovdiva, koju su Bugari dobili rezultatom 3:2. Moram naglasiti kako sam jako zadovoljan sudačkim nastupom kolege Kristijana i mene, te ponosan što smo u žestokoj konkurenciji dobili povjerenje Europske mininogometne federacije da sudimo ovako bitne utakmice“, kazao je za portal Vitez.info Alen Serdarević.

Alena smo pitali kakav je status naših predstavnika, mininogometnih ekipa, ali i sudaca u okviru EMF-a?

Naše ekipe su jako cijenjene u europskom mininogometu, za što su svakako najzaslužniji izboreni rezultati, ali i kvalitetan rad Mininogometne udruge BiH. Imati dvije ekipe među šest najboljih u Europi je sasvim sigurno sjajan uspjeh, to trenutno nema nijedna druga država. Također, rekao bih da je i sa sucima isto. U konačnici, sigurno u prilog tomu govori i podatak da smo dobili priliku suditi polufinale Lige prvaka, a nakon toga i utakmicu za treće mjesto, u vrlo jakoj konkurenciji najboljih sudaca iz Europe“, odgovorio nam je Alen Serdarević.

Koliko povjerenje u okviru EMF-a i sudačke organizacije uživaju naši suci, potvrđuje i podatak da se Alen i Kristijan ne vraćaju u BiH, nego ostaju u Italiji gdje će suditi mininogometnu Ligu Europe.

Nakon sjaj„Sljedeće sedmice sudimo Ligu Europe na sjeveru Italije, u Liganu. Zbilja je sjajan osjećaj i dodatni motiv raditi u sjajnim uvjetima, tim više što se osjeća potpora EMF-a i nema apsolutno niakvih pritisaka“, zaključio je naš razgovor Alen.