Nakon povreda zadobivenih u tučnjavi preminuo M.I. (24), uhićen osumnjičeni za ubojstvo

Rano jutros u županijskoj bolnici u Travniku podlegao je M.I. (24) iz Prozora-Rame, od teških tjelesnih povreda zadobivenih u tučnjavi, koja se dogodila u Bugojnu.

Nedugo iza ponoći, oko 00,30 sati u Policijsku postaju Bugojno prijavljeno je da je na parking prostoru diskoteke u Bugojnu došlo do tuče između više osoba, kojom prilikom je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede u predjelu grudnog koša. Teško povrijeđeni M.I. iz Prozora-Rame prevezen je u hitnu pomoć Bugojno, a zatim i u županijsku bolnicu Travnik, gdje je podlegao zadobivenim povredama.

“Na licu mjesta službenici policije su poduzeli mjere na osiguranju tragova i svjedoka ovog kaznenog djela, dok se za izvršiteljem intenzivno traga”, potvrdio je Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBŽ.

Očevid su u konsultacijama s dežurnim županijskim tužiteljem u jutarnjim satima izvršili pripadnici Odjela kriminalističke policije MUP-a SBŽ.

Brzom intervencijom policije na području Novog Travnika uhićen je N.S., osumnjičen za ubojstvo 24-godišnjeg M.I. iz Prozora-Rame, koje se dogodilo sinoć u Bugojnu na parkingu ispred diskoteke “Planet”. Informaciju je Agenciji Fena potvrdio Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-u SBK-a.

Učinkovitim djelovanjem policije pronađen je N.S. iz Novog Travnika, rođen 1986., osumnjičen za počinjenje ovog teškog kaznenog djela. Kod njega je pronađen i preklopni nož kojim je, najvjerojatnije, ubojstvo počinjeno. U tijeku je kriminalistička obrada nad uhićenim i utvrđivanje točnih okolnosti ovog događaja kojem je, po dosadašnjim saznanjima, prethodila tuča. Saznali smo, također, da je u društvu N.S., dok je bježao prema Novom Travniku, bila još jedna osoba, za koju još uvijek ne znamo u kojoj ulozi se našla – kazao je.

Po nalogu dežurnog županijskog tužitelja tijekom dana trebala bi biti urađena obdukcija ubijenog mladića.