Nakon odvratnih uvreda predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović Bakir Hadžiomerović uputio ispriku

Nakon što je putem društvene mreže Twitter uputio odvratne uvrede predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, Bakir Hadžiomerović uputio je putem iste mreže ispriku.

Iako isprika djeluje prilično neuvjerljivo, Hadžiomerović navodi kako je iskrena. Ipak, vjerojatno ne postoji nikakav način, niti isprika da poništi zbija odvratne i gnusne uvrede koje je napisao u jednom od svojih tweetova.

Navedene uvrede ne pristaju bilo kome, ponajviše nekomu tko se predstavlja kao novinar, a svojevremeno bio i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Ako ukucate ime ovoga wannabe bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, moći ćete pročitati kako je novinarsku karijeru započeo je 1995. na TV BiH. Potom je radio na OBN-u i sarajevskom časopisu Slobodna Bosna. Potom je vodio samostalni talk show.[1] Kao novinar bio je blizak Zlatku Lagumdžiji i SDP-u BiH. Oštro je kritizirao Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, vlasti u Republici Srpskoj kao i Dragana Čovića i HDZ BiH.

Također, na wikipediji piše da je, kada je krenuo s emitiranjem političkog magazina 60 minuta 2001., na vlasti je bila Alijansa za promjene pod vodstvom Lagumdžijinog SDP-a BiH. Nakon što je emisija ugašena 2011., mnogi su spekulirali da je razlog tomu ponovni dolazak SDP-a na vlast, kako bi se izbjegle kritike SDP-ove vlade. Te je optužbe Hadžiomerović opovrgao. Iste godine imenovan je urednikom na FTV-u, a potom je smijenjen 2012. Na općim izborima 2014. kandidiran je za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH kao kandidat SDP-a BiH.

Mašala i na sramotu!