Nakon dvije uspješne operacije VITEZ David Taraba se vratio u Vitez

Petogodišnji David Taraba iz Viteza, koji je bio teško bolestan, nakon dvije uspješne operacije u klinici u Vogtareuthu (Njemačka), u četvrtak, 30. svibnja vratio se s roditeljima u Vitez. Nakon 33 dana provedena u Njemačkoj doktori su izrazili zadovoljstvo Davidovim oporavkom te ga otpustili na kućno liječenje.

Naravno, još uvijek predstoji mukotrpan postupak oporavka, ali veseli činjenica da su liječnici u Njemačkoj izrazili zadovoljstvo oporavkom, kao i činjenica da se David oporavlja puno bolje nego su uopće mogli zamisliti.

Raduje nas da se naš VITEZ, David Taraba, vratio u Vitez i od srca mu želimo uspješan oporavak!

Nakon povratka u Vitez razgovarali smo s Davidovim roditeljima, Silvijom i Ivanom, koji su se putem pisma koje donosimo u nastavku teksta odlučili obratiti i zahvaliti svima onima koji su na bilo koji način bili (i još uvijek jesu) uz Davida.

DRAGI PRIJATELJI !

Zahvaljujući Vama, Vašem plemenitom srcu i humanoj duši, naš i Vaš DAVID se nakon teške operacije u Njemačkoj vratio kući.

Kao što smo Vas obaviještavali, bilo je bolno, teško, neizvjesno, no David je sve hrabro podnio (za razliku od nas). Prema riječima liječnika koji su zaista 24h dnevno vodili brigu o Davidu – operacija je uspjela ! Odstranjen je oboljeli dio mozga uz najveći mogući oprez da se ne oštete vitalne životne funkcije.

Nažalost, niti specijalisti iz klinike ne mogu sa sigurnošću reći da je David potpuno zdrav. Naime, tek 12-14 mjeseci bez napada i obavljena dva kontrolna pregleda u Njemačkoj moći će se donijeti ocjena o potpunom izlječenju. Pred Davidom je izuzetno težak period postoperativne rehabilitacije, nastavak terapije lijekovima, rad s logopedima i fizijatrima, a pred nama ono najteže – čekanje.

O financijskom aspektu akcije izvijestiti ćemo Vas detaljno po završetku rehabilitacije i obavljene kontrole u Njemačkoj. Svim roditeljima koji prolaze trnoviti put u liječenju svoje djece sigurno možemo i želimo pomoći pa ih ovim putem pozivamo da nam se jave !

Naravno da sve ovo ovo ne bismo uspjeli bez Vas i Vaših nesebičnih donacija. Svima koji su na bilo koji način ( materijalno, moralno, savjetodavno ) pomogli – VELIKO iz DUBINE SRCA – HVALA!

Obitelj Taraba