Nakon Banja Luke i Mostara huliganizam i u Sarajevu!

Utakmica između Željezničara i Hajduka trebala je biti prijateljski susret dva prijateljska kluba. Na žalost, zbog huliganizma nije odigrana, a teško da će i biti u nekom doglednom vremenskom periodu.

Velik broj medija izvijestio je o zbivanjima u Sarajevu, a primjetno je kako je prva vijest o neredima, bar što se tiče dobrog dijela sarajevskih medija, bila ta da su za nerede odgovorni navijači Hajduka. I to ne bilo koji, nego oni iz BiH, “ekstremni huligani iz Hercegovine i srednje Bosne”.

 

Naravno, razlikovale su se verzije priče. Od jedne po kojoj su ti huligani upali na južnu tribinu i napali navijače Željezničara, do druge kako su ipak okršaj poveli s istočne tribine, pa treće po kojoj je Torcida napala Manijake ispred stadiona i…tako dalje.

“Mudri” i “pametni” (ne zna se što je više) član predsjedništva FK “Željezničar, Gradimir Gojer, tako je brzinom svjetlosti ustvrdio kako su za iste odgovorni navijači Hajduka iz BiH, jer Torcida iz Hrvatske, napose iz Splita nije ni došla u Sarajevo. Da ne zaboravimo, Gojer je nakon ekspresnog pojašnjenja zaslužio i epitet “Brzi”.

“Ukupno je devet osoba ozlijeđeno. Tri su iz Sarajeva i sve te tri osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede. Ostalih šest koje smo zbrinuli su građani Splita, Metkovića, Zadra i Bjelovara. Jedna osoba iz Splita nalazi se na intezivnoj njezi neurokirurgije i nalazi se u teškom stanju. Zadobila je teže ozljede glave i najvjerojatnije će biti podvrgnuta kirurškom zahvatu. Još je jedna osoba dovedena u besvijesnom stanju, ali je došao svijesti i stanje mu je stabilno. Ostali su nakon ukazane pomoći pušteni”, rekla je Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu za Sportsport.ba. Teže ozlijeđen je M. B. (1983.) iz Splita koji je zadobio ozljede glave usljed udarca kamenom.Jednom je policajcu slomljena ruka, dok je najmanje devet vozila zapaljeno i uništeno oko stadiona.

Netko je ovdje polupao lončiće. Ili mudri, pametni i brzi Gojer ili glasnogovornica Jandrić?! Naime, nemoguće je da netko iz Splita, Metkovića, Zadra ili Bjelovara bude ozlijeđen u navedenim neredima, ako uopće nije bio u Sarajevu?! Možda se glasnogovornica zbunila? Možda dečki iz RH imaju i bh. državljanstvo? A možda Gojer laže?! Zaključite sami…

Privedeno je oko 50 osoba, a MUP BiH će uputiti službeni zahtjev MUP-u Hrvatske kako bi se procesuirali državljani Hrvatske koji susudjelovali  u neredima. Izgleda da ni MUP BiH nije na istoj valnoj duljini s Gojerom. Čemu procesuirati državljane RH, ako nisu sudjelovali u neredima?? Možda GradiMir (kako ironično) zna odgovor?

Dakako, nije nam cilj pravdati bilo čiji huliganizam. Dapače. Ali, gospodo iz Sarajeva preuzmite odgovornost za huliganizam koji se dogodio večeras u vašem gradu. Ne u Banjoj Luci, ne u Mostaru, nego u Sarajevu.