Najefikasniji i najlakši način za čišćenje veš mašine!

Koliko god da vam se čini da je vaša veš mašina čista, budite sigurni da nije tako. Iako zvuči zastrašujuće, vaša veš mašina je pravo leglo bakterija, ali nema potrebe da paničite. Jednostavno je možete dezinficirati i očistiti u samo nekoliko poteza.

Ako želite da dobro očistite veš mašinu, ne morate da potrošite mnogo novca na skupe preparate. Možete i sami da napravite odličan “deterdžent” za čišćenje veš mašine, a sastojke vjerovatno već imate u kuhinji.
Sirće i soda bikarbona

Alkoholno sirće će dezinficirati, pomoći da se ukloni buđ, a kiselina sirćeta ukloniće skorene tragove od prašaka za veš ili omekšivača. Ako iz vaše mašine dolaze neprijatni mirisi, onda će soda bikarbona riješiti problem. Ubacite jednu šolju sirćeta, jednu šolju sode bikarbone i vruću vodu pa zavrtite jedan ciklus.
Limun
Ako imate problema sa rđom, uključite mašinu na najvišu temperaturu, na program za otkuvavanje. Dodajte dve čaše cijeđenog soka od limuna. Kad mašina završi, ponovite isto, ali nemojte stavljati sok od limuna. Na ovaj način očistićete mašinu od svih nečistoća, uključujući i rđu.

Prethodni članakUhićen muškarac: U ugostiteljskom objektu u Busovači eksplodirala bomba, povrijeđene dvije osobe
Sljedeći članakPrijateljski nogometni razgovori