Najavljene pojačane mjere opreza povodom blagdana

Povodom predstojećih  blagdana, Božića i Nove godine,  djelatnici policije Srednjobosanske županije, u okviru svoje mjerodavnosti poduzimat će pojačane mjere u cilju spriječavanja kriminaliteta, održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira,  te veće sigurnosti prometa na putevima.

U navedeno vrijeme, očekuje se dolazak većeg broja  građana iz inozemstava, povećana frekvencija vozila, ljudi i roba, pa se time pojačavaju aktivnosti kriminogenih osoba i organiziranih grupa  u svezi činjenja kaznenih djela, prisustvo većeg broja gostiju u ugostiteljskim objektima te konzumiranje alkohola, kao i promet u uporaba pirotehničkih sredstava gdje će policijski službenici poduzimati preventivne i represivne mjere sukladno zakonu.

“Također, obavještavamo sve sudionike u prometu, da ne upravljaju vozilom u pijanom stanju i prilagode brzinu uvjetima i stanju puteva, jer će u protivnom ugroziti sopstvenu sigurnost i sigurnost  drugih, odnosno mogućnost izazivanja prometnih  nezgoda. Očekujemo uspješnu suradnju s građanima i blagovremene i kvalitetne informacije o mogućem činjenju kaznenih djela, narušavanja javnog reda i mira i prometnih nezgoda, radi poduzimanja potrebnih mjera i radnji za identifikacijom počinitelja i uspostavljanjem reda i mira, odnosno odvijanja prometa. Za informacije i pomoć obratite se policiji  na telefon  broj 122 ili policijskom djelatniku na terenu”, stoji u priopćenju za javnost MUP-a SBŽ.