Najavljen štrajk u osnovnim školama SBŽ

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Sindikata osnovnog obrazovanja Srednjobosanske županije (SBŽ) – škola koje rade po bosanskom nastavnom planu i programu, donesena je odluka da 13. veljače bude odmrznut generalni štrajk koji je privremeno prekinut sredinom svibnja prošle godine.

Prosvjetni radnici su nezadovoljni rezultatima dosadašnjih razgovora s pregovaračkim timom županijske vlade, a koji se odnose na povećanje plaća i naknada, te usklađivanje platnih razreda i izmjene pojedinih odredbi Kolektivnog ugovora, javlja FTV.

Kako je izjavio predsjednik Sindikata Muhamed Pajić, podršku ponovnom pokretanju generalnog štrajka dali su zaposleni u sve 33 osnovne i tri muzičke škole. Narednih dana o uključivanju u štrajk treba da se izjasni i Sindikat osnovnog obrazovanja SBŽ iz škola u kojima se nastava odvija po hrvatskom planu i programu, čiji članovi, također, nisu zadovoljni ponuđenim prijedlogom Vlade za povećanje plaća i naknada.

Dok najavljuju odmrzavanje generalnog štrajka i početak novih pregovora sa Vladom, koordiniraju sa Sindikatom osnovnog obrazovanja škola koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu, od kojih očekuju usaglašavanje zajedničke odluke o stupanju u štrajk.

p.s. Lajk tko je za štrajk, komentar tko nije…;)