Nagrade osvojili i najmlađi GKM-ovci: Ognjen Stojak i Katarina Petrović dobili glumačku nagradu na 21. FDT

Gradsko kazalište mladih Vitez proteklog je vikenda nastupilo na 21. Festivalu dječjeg teatra BiH u Gračanici, s predstavom „Trnoružica i hrabri Vitez“. Najmlađem ansamblu GKM-a Vitez ovo je bilo drugo izvođenje ve predstave, većini i drugi nastup uopće, a bez obzira na to prikazali su još jednu odličnu igru i kući se vraćaju nagrađeni.

Glumačke nagrade za razigranu partnersku igru, za uloge kuhara i pomoćnika kuhara, osvojili su Ognjen Stojak i Katarina Petrović.

„Jako sam sretan i ponosan na naše najmlađe glumice i glumce, naravno i Ivonu i Moniku koje rade s njima. Premijera u Vitezu je bila fantastična, nastup u Gračanici također i veselimo se novim igranjima. Naravno, čestitke Ognjenu i Katarini, ali i cjelokupnom ansamblu na nagradama, jer su one uvijek plod kolektiva. Vesele nas nagrade, dapače, ali one su uvijek u drugom planu, puno više nas raduje sreća i uživanje u kazalištu, kao i zadovoljstvo publike, ali i nas samih nakon uspješno izvedenih predstava“, kazao je za vitez.info voditelj GKM-a Vitez, Ivan Sajević.

Predstava „Trnoružica i hrabri vitez“ donosi bitku dobra i zla te uvodi publiku u svijet čarolije. Predstava je predviđena za sve uzraste, a najzanimljivija je djeci. Riječ je o jednoj bezvremenskoj ljubavnoj priči u kojoj dobro pobjeđuje zlo. Radnja predstave smještena je u davno vrijeme prije 200 godina.

U predstavi igraju mlade glumice i glumci: Nina Ikić, Maria Biljaka, Anđela Đotlo, Oliver Šafradin, Karla Karin, Ivana Stojak, Katja Bošnjak, Katarina Petrović, Ognjen Stojak, Lana Garić, Jelena Petrović, Maria Nedić, Nikolina Kolak, Nikita Kovač, Sandro Kolak, Marina Matijanić, Petra Pavlović. Autor teksta je Savo Škobić, a režiju potpisuje Ivona Matošević. Asistentica režije je Monika Maros, izvršni producent Ivan Sajević, a grafičku pripremu kao i uvijek potpisuje Borislav Sučić.

Organizator Festivala dječjeg teatra BiH su Bosanski kulturni centar Gračanica i Centar za dramski odgoj iz Mostara, a ocjenjivački sud su činili: Bogdan Simić iz Lutkarskog pozorista „Cvrčak“, Mirela Trepanić, redateljica i Vahid Duraković, dramski pisac.

Prethodni članakOdbojkašice Busovače prvakinje Kantona Središnja Bosna
Sljedeći članakNema kršenja Ustava niti politiziranja Federalne porezne uprave prilikom imenavanja uz suglasnost ministra