Nadji Vurm iz Viteza nagrada za najbolji scenski nastup na 8. Radio festivalu Radio Žepča

Večeras je u prepunoj kino-dvorani Doma kulture u Žepču održano spektakularno superfinale 8. Radio festivala Radio Žepča. U odličnoj i uzavreloj atmosferi pred raspjevanom publikom nastupilo je 26 natjecatelja iz 13 bh. gradova. Mlada Nadja Vurm iz Viteza odlukom stručnog ocjenjivačkog žirija osvojila je nagradu za najbolji scenski nastup 8. Radio festivala Radio Žepča.

Odlukom Stručnog žirija kojeg su sačinjavali predstavnici 13 radijskih postaja/stanica pobjednicom 8. Radio festivala Radio Žepča je proglašena Ajla Silajdžić iz Kaknja.

Drugo mjesto na ovogodišnjem Festivalu pripalo je najmlađoj natjecateljici Eni Blitović iz Maglaja, dok je treće mjesto osvojila Julia Džido iz Usore.

Sinoć je i publika izabrala svoje pobjednike putem web portala radiozepce.com, a zahvaljujući njihovim glasovima prvo mjesto je osvojila Amela Imamagić iz Vareša, drugo mjesto Amina Kozlić, također iz Vareša, dok je treća po glasovima publike, bila pobjednica Festivala Ajla Silajdžić.

Pored ovih šest, večeras je dodijeljeno još devet nagrada. Za najperspektivniji nastup nagrađena je Ana Marković iz Teslića. Najsimpatičnijom natjecateljicom proglašena je Hanna Ibrahimkadić iz Tešnja. Specijalne nagrade produkcije dodijeljene su za tri natjecateljice i to Dariji Krišto iz Busovače, Milani Đukić iz Prnjavora i Merjemi Bešlija iz Olova.

Najoriginalniji nastup je imala rasplesana Petra Antunović iz Žepča. Najoriginalniji stajling je onaj Emine Višća iz Zavidovića, Najboljim scenskim nastupom, proglašen je nastup Nadje Vurm iz Viteza i za najbolju interpretaciju nagradu je dobila Lea Matijević iz Žepča.

Pobjednicima su uručene vrijedne nagrade i statue 8. Radio festivala Radio Žepča, a svi natjecatelji su dobili i prigodne zahvalnice i poklon pakete za sudjelovanje u Festivalu.

Pored brojne publike iz 13 bh. gradova (Breze, Busovače, Kaknja, Maglaja, Olova, Prnjavora, Tešnja, Teslića, Usore, Vareša, Viteza, Zavidovića i Žepča) potporu Festivalu su pružile i brojne uvažene osobe iz sfere društveno-političkog i javnog života, među kojima su bili načelnik općine Žepče Mato Zovko i načelnik Usore Ilija Nikić, ministri u Vladi ZDK, ravnatelji osnovnih škola iz 13 gradova i posebni gost Šef Misije OSCE-a u BiH Jonatan Moore koji je uz ravnatelja Doma kulture Miroslava Ilića, večeras uručio nagrade pobjednicima.

Osim ovogodišnjih finalista, u revijalnom dijelu publiku su zabavljali prošlogodišnja pobjednica Festivala Barbara Tadić, Band Doma kulture kao i dva odlična mlada banda iz Vareša, a osim nazočnih u dvorani, finale Festivala su mogli pratiti i slušatelji Radio Žepča i partnerskih radijskih postaja u izravnom prijenosu.

“Moramo da se zahvalimo svim našim natjecateljima koji su sudjelovali u 8.RFRŽ, kao i našim partnerima, našim prijateljskim radijskim postajama, a to su: Radio „Studio M“ Teslić, Radio „ZOS“ Tešanj, Radio postaja „Usora“, „Radio 1503“ Zavidovići, RTV Maglaj, Radio Prnjavor, Radio Busovača, Radio Vitez, Radio Olovo, Hrvatski radio Bobovac, Radio Kakanj i Radio Breza. Veliko hvala i našim pokroviteljima i svima koji su sudjelovali u realizaciji 8. Radio festivala Radio Žepča”, poručuju organizatori festivala.