Nadigrali i uvjerljivo pobijedili vršnjake Veleža

Mladi viteški nogometaši, kadeti i juniori, proljetni dio sezone. Igraju izvrsno i postižu zapažene rezultate, i  iznad očekivanja i najvećih optimista.

To se posebno odnosi na juniorsku momčad koja je u sedam prvenstvenih kola bez poraza, s tri neodlučna rezultata i četiri pobjede. A četvrtu pobjedu postigli su danas (srijeda 21. svibnja) u Mostaru protiv Veleža s visokih 3 : 0. Golove su postigli Ismar Delii i Dragan Jurčević koji je dva puta pogodio mrežu golmana Mostaraca i ujedno bio najbolji igrač ovoga susreta.

Ovaj mladić, koji je prije proteklog petka proslavio završetak srednjeg obrazovanja, položenu životnu zrelost kako se to zna reći, već odavno svojim igrama pokazuje nogometnu zrelost, potencijal kojim plijeni pozornost navihjača Viteza i nogometnih stručnjaka. Zimske pripreme je obavio  s prvom momčadi, a u završnici Premijer lige povjerenje mu je ukazao trener Ante Miše i u prvoj gostujućoj pobjedi Viteza protiv Zvijezde, uz Tonija Livančića, bio je najbolji u redovima Vitežana.

„Dečki vrijedno rade, sve smo uspjeli dobro „posložiti“ pa i dobri rezultati ne izostaju. Veleža smo nadigrali i zasluženo uvjerljivo pobijedili, blistao je Jurčević, ali su i drugi vrlo dobro igrali i dali svoj maksimalni doprinos ovoj vrijednoj pobjedi. U subotu nam u goste dolazi favorizirano Sarajevo, pa se nadamo da su naše dobre igre i ova pobjeda protiv Veleža, dobre pozivnice našim navijačima i ljubiteljima nogometa u Vitezu da dođu na Gradski stadion i pomognu nam u borbi sa snažnim Sarajevom“, kazao je poslije pobjede nad Veležom, vrijedni trener Valentin Plavčić.

Protiv Veleža dobro su igrali i kadeti, izborili su, potpuno zasluženo, neodlučan ishod (2 : 2), a golove su postigli Vedran Vrhovac i Marko Gudelj. U ovom susretu kadete je s klupe vodio trener Dominko Tolo, jer prvi trener Franjo Gudelj, zbog obveza na radnom mjestu, nije mogao putovati u Mostar.

Protiv Sarajeva, na Gradskom stadionu u Vitezu protiv Sarajeva kadeti igraju s početkom u 12 a juniori s početkom u 14 sati.

Z. Čilić