Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament potvrde u Novom Travniku

U prijepodnevnim satima u nedjelju, 8. svibnja vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić u župi Presvetog Trojstva Travniku podijelio je sakrament svete potvrde za 26 krizmanika.

Na početku sv. mise koju je, u koncelebraciji s dva svećenika, predslavio nadbiskup Vukšić, riječi pozdrava izrekao je župnik domaćin don Anto Ledić. Nakon propovijedi vrhbosanskog nadbiskupa uslijedio je sam obred podjele sakramenta krizme kojemu su pristupili: Martina TomićIskra PačavraPetra MarinViktorija DramacNera TarabaAndrea PerićMarija ValentaAnja FišićMarija LjubasSaška KaradžićIva DujoIva MarinMarina PiliškićStela PerićIvo IlinkovićMarko BilićLukas FišićTeo PoljakToni MartinovićAntonio LozančićMatej BarnjakNiko SličkovićIvan SlipacGoran BavrkaAndrej Adžaip i Matej Rijić.

Potom je prigodan govor, u ime roditelja krizmanika i kumova, uputila je gospođa Žana Ljubas: “Naša djeca nisu u potpunosti svejsna što znači primiti Duha Svetoga onog istog Boga kojega su primili apostolo i Blažena Djevica Marija na dan Pedesetnice, a nažalost ni mi odrasli često ne razumijemo što znači živjeti po Duhu Svetomi i imati Duha Svetog. Stoga se preporučujemo u vaše molitve da Duh Sveti i nas obnovi u vjeri, nadi i ljubavi”, obratila se mons. Vukšiću te naglasila kako su roditelji svjesni odgovornosti kršćanskog roditelja.

“I sami znate da danas to nije lako. Zato smo i mi od Boga molili snagu vjere, potvrđujući da se odričemo Sotone, svih djela njegovih i obnavljanjem krsnog saveza s Bogom”, poručila je gospođa Ljubas zahvaljujući nadbiskupu za podijeljeni sakrament svete potvrde.

J.Vr.,KT