Nadam se da će mi nakon premijere Ćiro reći: ‘Hvala, sine’

Monodrama “Ćiro” sutra će premijerno biti izvedena u Centru za kulturu u Travniku, rodnom gradu Miroslava Ćire Blaževića. Legendarni trener ne krije oduševljenje što je njegov dugogodišnji prijatelj Tarik Filipović napravio predstavu o njegovu životu. Kaže kako će ga Tarik vjerodostojno utjeloviti.

Sretni Ćiro

Jako sam sretan što je to Tarik jer on to tako vjerodostojno čini da sam oduševljen. Svi oni koji su gledali kažu da imam razloga biti sretan. I čast mi je, rekao je uz široki osmijeh Miroslav Ćiro Blažević za portal Scena.hr.

Lik Ćire Blaževića inspirirao je Tarika Filipovića te će nam, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, dati uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. Njegove se rečenice citiraju, njegovo slavno “sine moj” dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost. Tarik je, kako pišu mediji, želio otkriti javnosti svoj doživljaj Ćire Blaževića. Glumac u monodrami otkriva što je Ćiro predstavljao za njega tijekom odrastanja. Monodrama “Ćiro” autorski je Tarikov projekt, a producent je Tomislav Kašljević. Predstava će nakon Travnika 4. ožujka biti izvedena Zenici, u rodnom Tarikovu gradu, a njegovo matično kazalište “Kerempuh” ugostit će je 10. ožujka piše Večernji list.

On meni stalno govori: “Ja i ti smo rod, ja sam ti amidža”. Ja njega volim takvog kakav je. I da nije imao uspjeha, on je čovjek koji mi odgovara, volim provoditi vrijeme s njim i mislim da su simpatije obostrane. Njemu će netko reći: “Što se Tarik zeza”, a ja sam mu objasnio da bih ja bio jako počašćen da me netko imitira i da me dobro imitira. Znači da sam mu dovoljno zanimljiv, kao prvo, a drugo, da se ima čega uhvatiti i da ima o čemu pričati. Malo je ljudi koji bi mene inspirirali da radim predstavu o njima. Tako da mislim da bi on trebao biti sretan i nadam se da će mi nakon premijere reći: “Hvala, sine”, kazao je Tarik. Osim glumački i redateljski, Filipović predstavu potpisuje i scenografski te je, zajedno s Miroslavom Ćirom Blaževićem, sudjelovao u odabiru glazbe.

Autor glazbe je Mario Mirković, kostimografkinja Vedrana Rapić, koreografiju osmišljava Larisa Navojec, a svjetlo oblikuje Tomislav Sabljar.

Uloga u ‘Generalu’

Uz rad na monodrami, Tarik Filipović je dobio i ulogu u novom filmu Antuna Vrdoljaka “General” u kojem glumi admirala Davora Domazeta Lošu.

Prethodni članakStolnoteniski klub CM Vitez organizirao humanitarni turnir “Za Adisa”
Sljedeći članakOdbojkašice Viteza slavile protiv Maglaja