Načelnik Viteza primio košarkaše

Košarkaše i rukovodstvo HOKK Vitez, novog člana bh premijerligaša, u četvrtak je primio i čestitao im veliki uspjeh, općinski načelnik Advan Akeljić.

Obećao je načelnik vrijednim članovima uglednog sportskog kolektiva podršku u obimu koji Općina može pružiti. No, u „borbi“ za sredstva, nužna za natjecanje u najelitnijem košarkaškom razredu BiH, a riječ je o minimalnih 136 tisuća KM, morat će se s maksimalnim angažmanom uključiti i sami članovi rukovodstva Kluba. Jer, naglasio je načelnik, potrebe sportskih kolektiva u Vitezu su znatno veće od mogućnosti općinskog proračuna.

Čestitke je uputio i obećanja pomoći u „granicama naše realnosti i aktualne stvarnosti“, dao je i predsjednik Općinskog vijeća, Tomislav Bošnjak – Matić, a prigodnim čestititarskim riječima pridružila se i predstojnica općinskog Ureda za društvene djelatnosti, Marija Grabovac.

Svi košarkaši su se rukovodstvu Općine i predstavili, rekli, ukratko, svoje impresije, želje i nadanja, a sukus njihovih riječi mogao bi se svesti na poruku, molbu: „Sanjali smo Premijer ligu, dosanjali je, i molimo vas ne dozvolite da se probudimo u nekoj, za nas ružnoj košarkaškoj stvarnosti, da se u izborenoj Premijer ligi ne natječemo.Omogućite nam da ove svoje sportske snove, ovu lijepu i bajkovitu priču i nastavimo. A mi ćemo  trudom, radom, zalaganjem i dobrim rezultatima uzvratiti.“

Predsjednik HOKK Vitez, Sanjin Zirdum općinskim čelnicima darovao je klupske dresove, a općinski načelnik, Advan Akeljić uzvratio je novčanom čestitkom.

Z. Čilić