Načelnik Općine Vitez službeno posjetio poduzeće prečistača otpadnih voda u Sloveniji

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak – Matić boravio je u dvodnevnom posjetu poduzeću Eko Gea i radionici prefabriciranih anaerobnih prečistača otpadne vode.

Tijekom dvodnevnih radnih sastanaka, kojima je nazočila i pomoćnica načelnika Općine Vesna Šilić, ali i načelnici Novoga Travnika i Travnika nazočni su razmijenili iskustva o anaerobnoj tehnologiji tretmana otpadnih voda i organskog otpada.

„Susreti i razgovori koje smo obavili s kolegama i partnerima u Sloveniji za nas su od velikog značaja. Uz to što jačamo suradnju u isto vrijeme tako stvaramo temelje za proširenje iste na krajnju korist našem lokalnom stanovništvu. Izuzetno korisno bilo je čuti informacije o naprednoj tehnologiji tretmana pitke vode, kao i niz drugih informacija koje su prezentirane tijekom radnih sastanaka. Očekujem kako ćemo u skoroj budućnosti u Vitezu krenuti s realizacijom niza projekata iz nekoliko oblasti kako bismo ispunili očekivanja naših stanovnika i učinili Vitez ugodnijim mjesto za život“, izjavio je načelnik Bošnjak – Matić nakon sastanka.

Izvor

Prethodni članakPrema listi najsigurnijih zemalja na svijetu, BiH na 76. mjestu
Sljedeći članakMartina Mlinarević Sopta: “Postoje takvi gradovi. S kojima se razumiješ do srži. To je meni Vitez.”