Načelnik Novog Travnika uputio zahtjev osnovnim školama ove općine za hitnu uspostavu redovne nastave!

Načelnik općine Novi Travnik, Refik Lendo, uputio je zahtjev ravnateljima svih šest osnovnih škola s područja općine Novi Travnik zhatjev za uspostavljanje redovnog nastavnog procesa u ovim školama.

Zahtjev načelnika općine Novi Travnik prenosimo u cijelosti.

„Ovih dana roditelji djece osnovnih škola obratili su se općini Novi Travnik i tražili odgovor kada će djeca ponovno u školske klupe?

Direktori, nastavnici i učitelji ovo vrijeme provode po kafanama i „zasjedaju“ hoće li ili ne raditi posao za koji su prilično dobro plaćeni. Postavljaju pitanje da li se roditelji uopće kosultiraju i do kada misle djecu i obrazovanje tretirati kao objekt ostvarenja svojih političkih i materijalnih ciljeva.
Sindikat osnovnog obrazovanja traži ostvarenje nekih prava ne vodeći pri tome računa o najboljem interesu djeteta, na što ih kao prosvjetne djelatnike obvezuje i Konvencija o pravima djeteta.

Imajući u vidu stav Vlade SBK, načelnik općine zahtijeva da direktori svih osnovnih škola u Novom Travniku ODMAH počnu s izvođenjem redovne nastave, u protivnom će se pokrenuti postupak njihove odgovornosti i smjene“, stoji u zahtjevu koji je potpisao Refik Lendo, načelnik Općine Novi Travnik.