Načelnik Dobretića Neven Idžanović istupio iz HSP-a i pristupio HDZ-u BIH

Predizbornim skupom koji je održan u Dobretićima te proslavom 24. obljetnice utemeljenja HDZ-a BiH u ovoj srednjobosanskoj općini, HDZ BiH počeo je u nedjelju, 21. rujna 2014. godine, službenu kampanju na području Županije Središnja Bosna.

Nakon mise, ispred Osnovne škole u Dobretićima upriličen je predizborni skup na kojemu su predstavljeni kandidati  HDZ-a BiH i HNS-a za Sabor ŽSB, Zastupnički dom Parlamenta FBiH kao i Parlamentarnu skupštinu BiH. Uz predizborni skup, upriličena je i proslava 24. obljetnice utemeljenja HDZ-a BiH u Dobretićima.

Okupljene članove i simpatizere stranke najprije je pozdravio Marko Đukić, predsjednik OO HDZ-a BiH Dobretići. Đukić je naglasio kako je HDZ BiH jedina snaga kojoj Pougarci mogu vjerovati i koja ih može održati na njihovim ognjištima.

Nakon Đukića okupljenima se obratila Lidija Bradara, nositeljica liste za Sabor ŽSB. Ona je izrazila uvjerenje da Dobretići i Pougarje mogu biti poput Bavarske uz ulaganja u ovaj kraj. Na pozornici joj se pridružio Neven Idžanović, načelnik Dobretića te su zajedno obznanili Pougarcima njegovu odluku o istupanju iz HSP-a i pristupanju HDZ BiH. Ovim Idžanovićevim činom HSP je ostala bez jedinog načelnika u BiH, a HDZ BiH je dobila trećeg načelnika u ŽSB.