Načelnici općina SBŽ-a održali prvi zajednički sastanak

Jučer je održan radni sastanak novoizabranih načelnika s područja Srednjobosanske županije.

Dogovoreno je, između ostalog, da se ovakvi radni sastanci ubuduće održavaju jedanput mjesečno obzirom na zajedničke interese svih lokalnih zajednica kao i interese regionalnog razvoja.

Sastanku su, pored načelnika Općine Travnik, Admira Hadžiemrića, prisustovali načelnik Općine Fojnica, Sabahudin Klisura, načelnik Općine Donji Vakuf, Huso Sušić, načelnik Općine Novi Travnik, Refik Lendo, načelnik Općine Kiseljak, Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kreševo, Renato Pejak, načelnik Općine Gornji Vakuf, Sead Čaušević, načelnik Općine Jajce, Edin Hozan i načelnik Općine Busovača, Asim Mekić.

Sastanku se pridružila i potpredsjednica Federacije BIH, Melika Mahmutbegović budući da je bila u službenoj posjeti Travniku. Mahmutbegović je čestitala načelnicima na dobivenim mandatima i izrazila zadovoljstvo što su načelnici odlučili organizirati ovakav radni sastanak. Po njenom mišljenju, to je idealna prilika da se razmjene informacije i mišljenja.

Glavna tema sastanka bila je rasprava o prednacrtu županijskog Zakona o državnoj službi. Načelnici su donijeli zaključak da je prednacrt ovog Zakona dobar i kvalitetno urađen i da se svi trebaju potruditi da što prije dođe u formu nacrta.

Također, načelnici su istaknuli da će im problemi lokalne samouprave biti prioritet u njihovom radu.

Prethodni članakPočele prijave za Božićni turnir u Fojnici
Sljedeći članakOd 5. prosinca stiker naljepnice u postupku registracije