Na XII međunarodnoj znanstvenoj konferenciji CIRCLE International i predstavnik Sveučilišta “VITEZ”

Od 2012. godine, Sveučilište ”VITEZ” aktivno učestvuje u programima organizacije CIRCLE International koja okuplja znanstvenike s više od 60 univerziteta širom svijeta. Unutar ove organizacije je i 40-tak profesora koji predaju kao gostujući profesori na Sveučilištu “VITEZ”.

Konferencija koja je održana sredinom travnja u Szczecinu, Poljska, bila je dobra prilika da se razmjene iskustva i dogovore daljnji koraci uključivanja Sveučilišta ”VITEZ” u programe razmjene studenata i aktivnijeg učešće u EU projektima namjenjenim za visoko obrazovanje.

Boravak predstavnika Sveučilišta “VITEZ” na ovoj konferenciji i njegova opredijeljenost za programe razmjene studenata i profesora u nastavnoj oblasti ekonomskih znanosti najbolje je prihvaćena od strane organizatora gdje je predstavniku Sveučilišta “Vitez“ pripala čast da vodi jednu sesiju ove konferencije.

Predstavnik Sveučilišta „Vitez je bio gospodinDukić Siniša, koordinator međunarodnog doktorskog studija na engleskom jeziku koji se izvodi na Sveučilištu. On za konferenciju kazao: Bila je čast biti i predstavljati BiH na jednom ovakvom skupu gdje su svoje radove predstavili 57 učesnika i učesnica iz 8 europskih zemalja koji već duži niz godina učestvuju na ovoj konferenciji pod okriljem CIRCLE International-a. U radnom dijelu konferencije, meni je pripala čast da predsjedavam jednom od sesija a dva su naša studenta iz Njemačke i Portugala na ovoj konferenciji predstavili svoje radove koji su prihvaćeni i bit će objavljeni u Zborniku Konferencije i pridodati EBSCO bazi znanstvenih radova. Jedan rad sa Sveučilišta VITEZ je takođe prihvaćen a pisan je uz koautorstvo profesora K. Hodžića, gđa-e. Kraksner i moje malenkosti kazao je gospodin Dukić.

Uz izuzetnu gostoprimljivost poljskih domaćina, konferencija je završila 10. travnja uz dogovor da je slijedeći domaćin Univerzitet u Napulju, Italija.

Reklama