Na vodopadu u Jajcu poginuo Ilijaz Talić

Tijelo Ilijaza Talića, Jajčanina koji je jučer skokom sa vodopada okončao svoj mladi život, izvučeno je na površinu danas iza 12 sati, piše portal jajceinfo.com.

Kako je ovom portalu potvrđeno u Policijskoj upravi Jajce, akcija izvlačenja tijela je provedena od strane federalnog MUP-a, ronilačke jedinice iz Bihaća, uz asistenciju Policijske uprave Jajce, Civilne zaštite Jajce i Rafting kluba Jajce. Potraga za tijelom je počela jučer nakon informacije o Talićevom utapanju.

Po informacijma koje pružaju svjedoci, Ilijaz Talić se zajedno sa prijateljima kupao na Plivi, nedaleko od samog vodopada. Dva puta je skočio sa vodopada, te je nakon drugog skoka potonuo. Nemili događaj se desio oko 17 sati, a pripadnici Policijske uprave Jajce su obustavili potragu za tijelom zbog nezahvalnih uvjeta rada u večernjim satima.

Inače, bazen ispod vodopada je dubok oko 6,5 metara, a ronilačka ekipa je radila danas od jutarnjih sati. Službena informacija iz Policjske uprave glasi da je riječ o nesretnom slučaju, te da neće biti vršena obdukcija nad tijelom Ilijaza Talića, zaključuje portal jajceinfo.com.

Ilijaz Talić svojevremeno je živio i na području Viteza.