Na Vlašiću privedeno 18 osoba zbog posjedovanja narkotika

Službenici MUP-a Srednjobosanske županije nastavljaju s provedbom pojačanih mjera sigurnosti, a tijekom protekle noći izvedena je akcija na sprječavanju zloupotrebe opojne droge.

Kako bi se zaštitio turistički biser Vlašić- Babanovac od ove pošasti i omogučio neometan boravak velikog broja gostiju, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju, službenici policije izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu „Pivnica Vlašić“. Racija je izvedena nakon prikupljenih saznanja da se održava „tehno party“, na koji su gosti pozvani putem društvenih mreža, te da se očekuje dolazak većeg broja osoba osumnjičenih za zloupotrebu opojnih droga.

Izvršen je pregled objekta i prisutnih osoba, kojih je u objektu je bilo oko 100-tinjak, a kod čak 18 osoba su pronađene materije za koje se sumnja da je u pitanju opojna droga heroin, speed, ekstazi i marihuana, kao i pribor za konzumiranje i pripremu doza – dozatori, drobilice i epruvete.

Pronađena droga je tržišne vrijednosti nekoliko tisuća KM, a osobe kod kojih je pronađena droga su privedene i nad njima je provedena kriminalistička obrada, te će po završetku iste biti podneseni izvještaji županijskom tužilaštvu Travnik. Osobe koje su privedene su sa područja Sarajeva, Zenice, Tuzle, Lukavca, Živinica, Zavidovića, Kaknja, Kiseljaka,Busovače i Travnika.

Interesantno je napomenuti da je objekat tijekom prošlog tjedna zapečaćen prilikom zajedničkih aktivnosti policije i inspekcije, ali da su korisnici prostora povrijedili zapečaćeni prostor, zatamnili prozore i stavili natpis „privatna zabava“.

U akciji su učestvovali i inspektori Službe za strance – terenski ured Travnik, te službenici inspekcijskih organa ministarstva privrede Srednjobosanske županije. Objekat je ponovno zapečaćen, a protiv odgovornih osoba, koji su povrijedili zapečaćeni prostor, će biti podnesen izvještaj i za počinjenje ovog krivičnog djela.

Prethodni članakOprez u prometu: Kolnici mjestimično zaleđeni i klizavi
Sljedeći članakVITEZ: U prometnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobila pješakinja S.F. (1984.)