Na Vlašiću obuka za službene veterinare FBiH

Obuka za službene veterinare Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana naredna dva dana na Vlašiću, u organizaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Cilj obuke jeste da veterinari budu informirani o najnovijim dešavanjima u sektoru veterinarstva, cijeneći važnost pripreme BiH za EU integracije te ispunjavanje strogih zahtjeva Europske unije u vezi sa sigurnošću i zdravstvenoj ispravnosti hrane animalnog porijekla, javlja FENA.

Na obuci će, između ostalog, biti razmatrana trenutna epizootiološka situacija u Federaciji BiH s osvrtom na provođenje propisanih mjera, kategorizacija objekata koji se bave proizvodnjom hrane životinjskog porijekla, zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog porijekla te kontracepcija kod kuja s aspekta dobrobiti životinja.

Također, bit će razmatrana realizacija preporuka Generalnog direktorata Europske komisije – SANTE u vezi s mesom peradi i jaja, najavili su organizatori.

Prethodni članakAmel Tuka izabran za sportaša 2016. godine
Sljedeći članakKreševo: Veleposlanstvo Bugarske pomaže u obnovi igrališta vrtića, a FBiH u izgradnji i opremanju svlačionica