Na Sveučilištu/Univerzitetu „VITEZ“ radionica za izradu quilling ukrasa

Centar za cjeloživotno učenje Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ organizira kreativnu radionicu „Quilling ukrasi“, koja će se održati tijekom mjeseca ožujka 2016.g., u prostorijama Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ u Travniku.
Pozivaju se sudionici svih generacija koji žele naučiti ovu novu tehniku izrade ukrasa, i na kreativan način provesti svoje slobodno vrijeme uz druženje, učenje i zabavu da se prijave za sudjelovanju u radionici telefonom na broj (030) 509 751 ili na e-mail amra.kraksner@unvi.edu.ba , najkasnije do 12.03.2016.

Quilling tehnika postoji već stotinama godina. U doba renesanse su monasi i monahinje željeli iskoristiti pozlaćeni papir koji se u manastirima koristio u procesima obilježavanja. Tako su stvarali ukrasne predmete kojima su dekorirali vjerske objekte, kao alternativa skupog zlata filigrana. U 18. i 19. stoljeću ova tehnika je postala razonoda ženama u Engleskoj, koje su dekorirale svoje čajnike i dijelove namještaja, a kasnije se proširilo i na ostatak svijeta. Za radionicu nije potrebno nikakvo predznanje iz te oblasti niti iskustvo u crtanju i bojanju.

Radionicu će voditi akademski slikar Velid Trkić.