Na Sveučilištu Vitez organizirana besplatna radionica za pisanje prijedloga projekata

Centar za cjeloživotno učenje Sveučilišta VITEZ, kojem je na čelu Amra Kraksner, organizirao je besplatnu radionicu za pisanje prijedloga projekata u kojoj su učestvovali mnogobrojni zainteresirani građani i studenti iz nekoliko općina KSB/SBK.

Zbog iznimno velikog zanimanja javnosti, formirano je nekoliko grupa te će se s radionicama nastaviti i idućih dana. U subotu, 21. svibnja, radilo se s više od 30 polaznika koji su se upoznali s osnovnim smjernicama u pisanju prijedloga projekata za što je potrebno zadovoljiti brojne uvjete i visoke standarde.

„Svaka radionica, seminar ili predavanje omogućuje usvajanje novih informacija i znanja što je dobro za sve bez obzira na starost, spol i zanimanje jer na koncu čovjek uči dok je živ. Ovo je jedan korak koji svima nama omogućuje da se više uključimo i postanemo aktivniji građani koji će, kroz neke buduće projekte, ostvariti ne samo sebe nego i firmu, poduzeće ili školu u kojoj rade, a od čega će cijela zajednica imati koristi“, kazala je Ankica Đuran, profesorica u Srednjoj školi Nova Bila, jedna od učesnica radionice. S njezinim mišljenjem slaže se i vrlo uspješan prodajni savjetnik Tomica Kovač, također jedan od polaznika, izražavajući nadu da će se i u budućnosti organizirati slične radionice koje će biti od koristi široj društvenoj zajednici.

Za osmišljavanje i realizaciju prijedloga projekta potrebna su znanja i vještine, a voditeljica radionice Amra Kraksner upravo je osoba koja posjeduje golemo iskustvo višegodišnjeg rada s brojnim domaćim organizacijama i ustanovama, ali i stranim fondacijama. Znanje i vještine koje je tijekom radionice prenijela polaznicima zasigurno će im biti od velike koristi, čime je naše Sveučilište ponovno potvrdilo svoju društveno odgovornu ulogu u unapređenju kvalitete života cjelokupne zajednice.