Na području SBŽ-a izrečene inspekcijske kazne u iznosu 69.500 KM

Inspektori Porezne uprave FBiH – Županijskoga poreznog ureda Novi Travnik izvršili su na području Srednjobosanske županije 26 kontrola poreznih obveznika i izrekli kazne u iznosu od 69.500 maraka.

Inspekcijska kontrola izvršena je 16. ožujka na području Jajca, Gornjeg Vakufa, Travnika, Viteza, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice, a njome su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine i priređivanja igara na sreću klađenjem.

Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i angažiranje neprijavljenih radnika.

Tijekom kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 15 neprijavljenih radnika, 3 porezna obveznika koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad, 2 porezna obveznika koji nisu imali fiskalizirani fiskalni uređaj i 15 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, priopćili su iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih spomenutih nepravilnosti zapečaćena su 4 objekata te je izdano 25 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 69.500,00 maraka.

Porezna uprava Federacije BiH – Županijski porezni ured Novi Travnik poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, navodi se u priopćenju.