Na originalan način vjernici u Korizmi prikupljaju sredstva za potrebite

Ulaz u župnu crkvu u najvećoj zeničkoj gradskoj župi sv. Josipa od čiste srijede krasi metar visoka pisanica izrađena od gipsa i kolaž papira.

Punih 40 dana, na ideju župnika don Marina Marića, na izradi i ukrašavanju pisanice radili su vjeroučenici i njihov vjeroučitelj. Osim univerzalnih poruka koje su u njoj ispisane, pisanica ima i sasvim konkretnu ulogu i to humanitarnu, pojasnio nam je don Marin. Kao župnik zajedno sa sestrama Uršulinkama koje djeluju u župi pozvat ću sve vjernike svih dobnih skupina da ono čega su se odrekli u Korizmi ubace u pisanicu.

Od prikupljenih darova pomoći ćemo siromašne i potrebite kojih je u župi blizu 50, kaže župnika župe sv. Josip u Zenici.

Vjernici u ovoj župnoj zajednici kao i svi ljudi dobre volje koji svojim prilozima žele uljepšati najveći blagdan siromašnim, uglavnom vjernicima strarije životne dobi u župi sv. Josipa, priliku da to učine imaju od početka Velikog tjedna.

Izradom pisanice, najmlađi vjernici njih 100-njak koji pohađaju osnovnu školu, te 50-ak srednjoškolaca, vjeroučenika u župi, pokazali su ne samo humanost i osjećaj za potrebite, u ovom slučaju uglavnom starije i nemoćne, već su prihvatajući ideju župnika don Marića, dokazali da im ne nedostaje volje ni kreativnosti.

Izrađujući i ukrašavajući jaje kao simbol života i buđenja prirode, u mladim vjernicima razvijali su se kreativnost i suosjećanja za ljude kojima na originalan način žele uljepšati blagdan Kristova uskrsnuća.

Prethodni članakSutra isplata mirovina za veljaču
Sljedeći članakNagli pad temperature problem za poljoprivrednike