Na „Okuki“ će umjesto semafora biti izgrađen kružni tok

Prometni kolaps i kilometarske kolone postali su dio svakodnevice za vozače koji su u periodu od 15 do 18 sati primorani koristiti magistralni put M-5 na dionici Travnik – Vitez.

Poseban problem u posljednje vrijeme predstavljaju gužve i pravi kolaps na raskrsnici u Donjem Putićevu, poznatijoj kao „Okuka“, gdje se spajaju dva magistralna puta M-5 i M-16,4. Promet na ovoj raskrsnici reguliraju semafori, ali očito je da to nije dobro rješenje.

Na prvoj radnoj sjednici Općinskog vijeća Travnik, vijećnik Zoran Gazibarić (SDP) upitao je što se namjerava uraditi kako bi se riješio problem prometa na ovoj dionici.

Mi smo u fazi rješavanja tog problema s Federalnog direkcijom za ceste. To je samo jedan od problema jer do zagušenja dolazi na više raskrsnica u Travniku gdje su postavljeni semafori. Idejno rješenje je plan izgradnje kružnog toka”, kazao je načelnik Hadžiemrić za travnik-grad.info.

Zastoji i gužve u jutarnjim satima i poslijepodnevnim satima kada se građani vraćaju sa posla prisutne su i na semaforima u Travniku kod Šarene džamije i na samom ulazu u Travnik, ali na raskrsnici Tarabovac gdje promet nije reguliran svjetlosnom signalizacijom.

Prethodni članakUskoro proširenje smještajnih kapaciteta planinarskog doma na Bučićkoj ravni
Sljedeći članakDanas je Badnjak, dan koji prethodi blagdanu Božića