Na međunarodnom turniru u Sarajevu ŠN Romari osvojila odlično drugo mjesto

8. Internacionalni dječji malonogometni turnir u Sarajevu, Šampion Junior kup 2015, održan od 8.-11. siječnja 2015. okupio je oko 150 ekipa iz Hrvatske, Srbije, Crne gore, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine. Bio je to pravi nogometni spektakl, osobito važan za Školu Nogometa „Romari“ koji su po prvi puta sudjelovali na ovako velikom turniru, i to u kategoriji 2006. godište.

Iako ŠN Romari postoji tek nešto više od godinu dana, i apsolutni su debitanti, malo sreće, nekoliko dobrih akcija i puno rada rezultirali su drugim mjestom od 30 prijavljenih ekipa u svojoj kategoriji. U finalu su snage odmjerili sa iskusnim NK Hajduk, gdje su izgubili rezultatom 1:0.

Kako kažu treneri iz Škole nogometa Romari koji su ih ova tri dana pratili i bodrili, Goran Lovrinović, Marko Vujica i Boris Grbavac: „S obzirom na podlogu na koju djeca nisu navikla, neiskustvo, bili smo odlični, gotovo da nije bilo razlike od većeg broja ekipa koja već godinama dolaze na turnir. Ipak, ovakav jedan plasman i ovako veliki turnir gdje smo praktično ušli na mala vrata, treba biti dodatni vjetar u leđa i motiv da radimo još više, još upornije. Vidjeli smo da možemo, važno je samo održati kontinuitet u radu s djecom.“

Osim trenera, djecu su bodrili i pratili roditelji, kako na tribinama tako i telefonski te putem Facebooka. I sami kažu, bilo je emotivno. Ovo je za djecu velika stvar ali i za njih.

“Njihov uspjeh je i naš uspjeh“-kažu roditelji.

Upravo zbog toga, vodstvo Škole i roditelji su organizirali mali doček sa vatrometom gdje je upriličeno druženje i proslava.

Iz ŠN Romari su osobito ponosni na djecu koja treniraju u školi. Kako navode, na turniru su se povezali s nekoliko Škola i Klubova kako iz zemlje, tako i iz regije koji su već najavili pozivnice za turnire tijekom ove godine.

„Većina njih su se namučili, prije svega, s imenom škole. Do finala su i to svladali. Dobar broj ekipa, onih koje smo pobijedili ali i one od kojih smo izgubili namučili su se s nama. Ovo je veliki uspjeh jer dobar broj klubova iz Slovenije, Austrije, Hrvatske ili Srbije, selekciju za prvi tim vrše iz nekoliko stotina djece, a mi iz tek nešto više od 50. I onda kad vidiš omjer, dolazak do polufinala je za nas veliki rezultat, a da ne govorimo o finalu. Početkom drugog školskog polugodišta najavljujemo i upis nove djece od 2009.-2002. godišta. Ovu godinu imamo za cilj još više omasoviti našu školu, još više podignuti kvalitetu naše Škole, usvajati nova znanja, iskustva, te povećati broj sudjelovanja na turnirima, ali i broj prijateljskih utakmica s susjednim klubovima. U fazi smo pripreme za pristup Savezu te sudjelovanje u Ligi već od iduće sezone sa pred-pionirima i pionirima. Također radimo na organizaciji prijevoza djece iz susjednih gradova, ali iz Viteza kako bi olakšali i roditeljima i djeci. Udarili smo dobre temelje škole, i sad guramo naprijed.“ poručuju iz ŠN Romari.