Na Kupresu otvoreni Dani kosidbe

Pod visokim pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, predsjednika HDZ BiH i HNS danas je otvorena manifestacija Dani kosidbe – Strljanica 2015. koja je i ove godine okupila znatan broj natjecatelja i publike, priopćeno je iz HDZ-a.

Dan kosidbe na Kupresu je tradicionalna kupreška kulturna, poljoprivredna, sportska i turistička manifestacija, u narodu poznatija pod imenom “Strljanica”.

Uz izložbe suvenira i rukotvorina, nastupe folklornih skupina iz Kupresa, Hrvatske, Slovačke, Kolumbije, održano je natjecanje u više sportskih disciplina, ali i u kosidbi što je i okosnica manifestacije.

Dani kosidbe na Kupresu – Strljanica, održava se na Kupreškom polju svake godine početkom mjeseca srpnja, točnije, svake prve nedjelje u srpnju.

Program međunarodne smotre folklora i tradicionalne manifestacije otvorila je počasna građanka Kupresa, zamjenica predsjednika HDZ BiH i dopredsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.

”U ozračju ove tradicijske manifestacije, Dani kosidbe na Kupresu, koja čini ovaj dan posebnim, pozdravljam sve. Veliko mi je zadovoljstvo što ste mi ukazali čast da otvorim ovu manifestaciju i kažem nešto o njenom značaju. Bogat i raznolik kulturni sadržaj, sportski program, poljoprivredni, gospodarski, turistički na najbolji način će kazati o sadržaju ove manifestacije više od svake izgovorene riječi. Stoga sa ovog mjesta čestitam svima koji su sudjelovali u organizaciji i pokroviteljstvu ove manifestacije i Dane kosidbe 2015. proglašavam otvorenim”, istaknula je zamjenica predsjednika HDZ BiH Borjana Krišto.