Na IV Božićnom turniru za djecu sudjelovalo 35 ekipa iz cijele BiH

Najveći ovogodišnji malonogometni turnir u BiH za djecu, kolibriće, kako ih popularno zovu, u kategorijama 2003.; 2005.; i 2007. godište, održan je proteklog vikenda u Vitezu. Nastupile su selekcije 35 bosanskohercegovačkih klubova i škola nogometa, više od 400 mladih nogometaša, a u dva dana, koliko je trajao turnir, odigrano je čak 65 utakmica.

Turnir je održan u Gradskoj sportskoj dvorani, a prema nekim procjenama u ta dva dana utakmice je pratilo i više od dvije tisuće gledatelja. Među njima bili su i brojni nogometni treneri i djelatnici a i u ovakvim situacijama neizbježni nogometni menadžeri.

Veći dio turnira pratili su i predsjednik premijerligaša Viteza, Slaven Garić, ovaj put i u ulozi člana IO NS F BiH i predsjednik NS Srednjobosanske županije, Ivan Frljić, koji je najboljim i podijelio priznanja i odličja. Odličan organizator i domaćin ovog lijepog nogometnog ugođaja, revije mladih nogometaša koji su, nesumnjivo, budućnost bosanskohercegovačkog nogometa, bio je Nogometni klub „Rijeka“, srednjobosanski županijski ligaš, na čelu s vrijednim i upornim trenerom najmlađih selekcija, Dariom Čerkezom Čerom.

U kategoriji dječaka rođenih 2003. godine u finalnom susretu sastali su se ekipe škola nogometa „Young Boys“ iz Sarajeva i „Sport Prevent“ iz Bugojna. U vrlo zanimljivom i kvalitetnom susretu, nakon vodstva Bugojanaca od 2 : 0 s 4 : 2 pobijetile su mlade Sarajlije. U ovoj konkurenciji najveće iznenađenje priredili su NK „Šantići“ iz istoimene mjesne zajednice u Vitezu, članovi Županijske nogometne lige, koji su u borbi za treće mjesto rezultatom 5 : 4 pobijedili favorizirani Rudar iz Kaknja.

Stručni žiri u ovoj konkurenciji izabrao je i najbolju postavu turnira u sastavu: Trako (Rudar), Kulašin, Sadiković i Ribić (iz Sport Preventa) i Topuza i Zinanija (Young Boysa). U konkurenciji dječaka rođenih 2005. godine prvo mjesto osvojio je „Tempo sport“ iz Zenice pobijedivši u finalnom nadmetanju domaćina turnira NK Rijeka rezultatom 3 : 2 nakon boljeg izvođenja penala. U borbi za treće mjesto Rudar (kakanj) s 3 : 1 pobijedio je selekciju ŠN „Barca“ iz Doboja.

Gledatelji su najbučnije bodrili najmlađe, rođene 2007. godine. U borbi za treće mjesto mališani NK Rijeka s 3 : 2 pobijedili su „Olimp“ s Pala, a u finalnom susretu dječaci FK „Borac“ iz Jelaha, nakon 2 : 2 u regularnom dijelu susreta. Pobijedili su selekciju OFK „Sport tim“ iz Banja Like rezultatom 4 : 2.