Na današnji dan preminuo dr. Pero Kordić

Na današnji dan, 26. veljače 2013. godine, nakon duge, teške i iscrpljujuće bolesti u 83. godini života umro je istaknuti društveno-politički djelatnik, jedan od osnivača HDZ-a u Hrvatskoj – dr. Pero Kordić.

Pero Kordić rođen je u selu Grljevići u Ljubuškom. Studij veterinarske medicine završio je u Sarajevu. Nakon kratkog rada u Žepču 1971 godine dolazi u Busovaču gdje se trajno nastanjuje i službuje do umirovljenja. Društveno-politička previranja 90-tih godina potaknula su 60-godišnjeg vatrenog hrvatskog domoljuba da u Zagrebu uz još 47 istomišljenika koje je predvodio dr. Franjo Tuđman, na zagrebačkom Jarunu, tog 17. lipnja 1989. godine u legendarnoj baraci osnuje Hrvatsku Demokratsku Zajednicu Hrvatske. Svoj doprinos dao je Pero Kordić i osnutku sestrinske stranke HDZ BiH. Njegov sin Dario bio je predsjednik HDZ-a BiH.

Kordić je bio je i član prvog saziva Upravnog vijeća Hrvatskog Radija Busovača.

Sućut obitelji pokojnog dr. Kordića izrazili su mnogobrojni politički, kulturni i javni djelatnici iz Republike Hrvatske, zemlje i svijeta, te mnogobrojan rodbina, susjedi, sugrađani i prijatelji dolaskom na ispraćaj, koji je bio dana 27. veljače 2013. godine u Busovači, na groblju Carica.

“SAMO TEBE VOLIM, DRAGA NACIJO,
SAMO TEBI SLUŽIM, OJ KROACIJO,
ŠTO SI DUŠA, JEZIK, MAJKA, A NE ZNAMEN,
ZA TE ŽIVIM, SAMO ZA TE, AMEN!”

(A.G. MATOŠ)