Na automobilima i kućama u Gornjem Vakufu-Uskoplju sramotni grafiti

Na obiteljskoj kući, garaži i parkiranim vozilima u mjestu Krupa, općina Gornji Vakuf- Uskoplje u ponedjeljak su osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost, doznaje se u MUP-u Srednjobosanske županije (SBŽ).

Kako navode iz policije, PS Gornji Vakuf-Uskoplje zaprimila je u ponedjeljak prijavu od strane M.P., nastanjenog u mjestu Krupa, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, da su tijekom noći na obiteljskoj kući i vozilima koji su bili parkirani u dvorištu, osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja, javila je Fena.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su konstatirali da su na obiteljskoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom bojom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost.

S događajem je upoznat dežurni tužitelj koji je na osnovu trenutnih činjenica mogao konstatirati da događaj najvjerojatnije ima obilježja kaznenog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Istraga je u tijeku.