Na 8. sjednici OV Vitez usvojen rebalans proračuna Općine Vitez

U srijedu je održana osma redovita sjednica Općinskog vijeća (OV) Vitez. Na dnevnom redu se našlo 16 točaka, a poseban interes pobudio je rebalans proračuna općine Vitez za 2013. godinu, koji je u konačnici s određenim izmjenama u odnosu na prvotni prijedlog i usvojen većinom glasova. Većinom glasova usvojeno je i izvješće o izvršenju proračuna općine Vitez za period 1. siječnja do 30. lipnja 2013. godine. Usvojeno je i izvješće o radu za 2012. godinu JKP “Vitkom” d.o.o.Vitez i plan rada za 2013.godinu, kao i prijedlog odluke o davanju suglasnosti na dio cjenika komunalnih usluga JKP “Vitkom” d.o.o Vitez.

Vijećnici OV Vitez razmatrali su i informaciju o realizaciji Strategije razvitka općine Vitez za period 2008.-2012.godine, a usvojeno je i izvješće o provedbi plana upravljanja otpadom općine Vitez 2011.-2016.godine, kao i prijedlog Odluke o raspisivanju izbora za tijela mjesnih zajednica općine Vitez te prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o općinskim administrativnim pristojbama i tarife općinskih administrativnih pristojbi.

OV VItez na ovoj je sjednici usvojilo prijedlog Rješenja o imenovanju povjerenstva za mlade općine Vitez, te prijedlog zaključka o pokretanju procedure javnog oglašavanja upražnjenih pozicija upravnih vijeća i nadzornih odbora u poduzećima i ustanovama prema kojima ovlaštenje i obveze imaju tijela općine Vitez temeljem državnog kapitala. Usvojeno je i izvješće o radu Sportskog saveza općine Vitez za 2012. godinu.

S obzirom da je vodoopskrba jedan od gorućih problema vrijedi istaknuti kako je Klub vijećnika HDZ-a BIH na ovoj sjednici ponovio pitanje koje je postavio i na prošloj sjednici (odgovor nije stigao op.a.), a tiče se realizacije zaključaka s tematske sjednice na temu vodoopskrbe, koja je održana u svibnju ove godine.

Održana tematska sjednica OV Vitez na temu vodoopskrbe