Na 3. IT konferenciji „Cyber kriminal i forenzika“ o spremnosti suprotstavljanju suvremenim sigurnosnim izazovima

Na Sveučilištu/Univerzitetu „VITEZ“ u Travniku održava se 3. znanstveno-stručna konferencija “Cyber kriminal i forenzika”, koju su organizirali Fakultet informacijskih tehnologija i Fakultet pravnih nauka zajedno s MUP-om SBK/KSB i kantonalnim Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta.

Terorističke aktivnosti putem računarskih mreža, istraga kompjuterskog kriminala, modeli digitalne forenzičke istrage, upravljanje digitalnim dokazima,osiguranje digitalnog dokaza, standardizacija procedura testiranja forenzičkih alata, pravosudni aspekt digitalnih dokaza, softverska rješenja i alati u borbi protiv cyber kriminala, vršnjačko nasilje na internetu, neke su od tema o kojima raspravlja više od stotinu sudionika konferencije, na kojoj će se prezentirati više od 40 znanstveno-stručnih radova te specijalizirani softveri za rješavanje slučajeva cyber kriminala.

Na konferenciji će biti predstavljena i knjiga “Cyber terorizam – suvremena sigurnosna prijetnja”, autora Vladice Babića, stručnjaka za kompjuterski kriminal.