Na 19. sjednici ŽO HDZ BIH ŽSB u Jajcu nazočio i dr. Dragan Čović

Izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem, boravilo je u utorak u  radnom posjetu općini Jajce gdje je položilo vijenac pred Središnjim spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima Jajca.
U sklopu posjeta, predsjednik Čović razgovarao je s fra Ilijom Stipićem, župnikom župe Podmilačje i fra Zoranom Mandićem, gvardijanom Franjevačkog samostana u Jajcu te je nazočio redovitoj sjednici Srednjobosanskog županijskog odbora HDZ BiH.

Govoreći o stanju u SBŽ-u, predsjednica ŽO HDZ-a BiH Lidija Bradara na sjednici je istaknula kako u toj županiji funkcionira stabilna četvorostranačka Vlada čiji je važan dio i HDZ BiH te podsjetila da je Županija u 2014. godinu ušla s usvojenim proračunom, a kao goruće probleme navela je tešku gospodarsku situaciji i smanjenu dinamiku punjenja županijskog Pporačuna.

Na sjednici je, također, bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji kao i pripremama za izbore, od izbora za EU Parlament do Općih izbora u BiH.

Tijekom posjeta upriličen je i susret s članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH Jajce na čelu s njegovim predsjednikom Markom Sarafom.

Predsjednik Čović je naglasio kako je posjet Jajcu jedan od redovitih posjeta svim općinskim organizacijama stranke u BiH, a kontinuitet posjeta posebno će se intenzivirati u idućih nekoliko mjeseci.

– Želimo čuti što ljudi misle i očekuju od nas da bi kao stožerna stranka hrvatskog naroda u BiH mogli odgovoriti na sva pitanja i pomoći ljudima da bolje žive, kroz stranačku infrastrukturu ali i na druge načine – kazao je predsjednik HDZ-a BiH, priopćili su iz ŽO HDZ-a BiH.