Na 11. Europskom regionalnom karate prvenstvu ekipa regije Središnja Bosna zauzela peto mjesto

Na 11. Europskom regionalnom karate prvenstvu, koje se 8. i 9. lipnja 2013. godine održalo u Herceg Novom u Crnoj Gori, sudjelovalo je uzelo 120 regija. Žeska kadetsko-juniorska ekipa regije Središnja Bosna u sa sastavu Zenira Bektaš i Mirnesa Bektaš (KK „Mladost” Vitez) i Ajla Beganović (KK „Travnik”) zauzela je visoko peto mjesto. Do ovog rezultata su došle tako što su u drugom kolu svladale predstavnice Crne Gore s 2:0, a potom izgubile od regije Francuske s 2:1 te u repesažu pobjedile ekipu regije Turska s 2:0, a potom izgubile u borbi za treće mjesto od ekipe regije Zagreb iz Hrvatske, rezultatom 2:1.

Na ovom prvenstvu nastupila je i ženska seniorska ekipa regije Srednja Bosna u sastavu Alema Bešić, Hajrija Tuco (KK „Mladost” Vitez) i Mediha Vučkić (KK „Travnik”) koja je u prvom kolu bila slobodna te u drugom kolu pobjedila ekipu regije Njemačke s 2:0, a potom izgubila od regije Španjolska s 2:0, dok su u repesažu izgubile od regije Italija s 2:0.

Trener ekipa regije Središnja Bosna bio je Aldin Adilović rekao je da je zadovoljan postignutim rezultatom te je naglasio da je regija Središnje Bosne po prvi put nastupala na Europskom regionalnom karate prvenstvu, te da su do samog kraja meča u kadetsko-juniorskoj kategoriji imali povoljniji rezultat u odnosu na protivnike u borbi za medalju.